Полезна информация

Опаковки от мукава

rigid-packaging

Кутиите от мукава са едни от най-често използваните и търсените в индустрията за луксозни опаковки. Те се различават от другите по дебелината на материала и методите на производство.
Мукавата е трудна за сгъване, затова се изработват канали, благодарение на които кутията може да затвори страните си.
Печатът се отпечатва върху хромова хартия, която най-често е 170 грамова, след което се кашира (слепва) върху мукавата. Тази хартия може да се използва отвън и отвътре на кутията, за да придаде на марките повече възможност да сложат ключови съобщения и графики в цялата опаковка. Предимството на хромът е неговата гъвкавост, благодарение на което каширането става лесно на всяко място на опаковката без пропуски.

1. Структурна архитектура

Структурно предимство

Кутиите от мукава предлагат структурно предимство пред други видове опаковки, заради това те са толкова често срещани в козметиката, електрониката, кутии за алкохол и други луксозни индустрии.

Луксозните опаковки от мукава придават допълнителна стойност на продукта. Те могат лесно да разграничат съдържанието сред другите материали в магазините чрез своя дизайн и вид на първокласно качество. Когато артикулът е опакован с подходящи материали и структура, в резултат на което пристигне в отлично състояние, това ще остави трайно добро впечатление.

2. Магнитно затваряне

Някои клиенти предпочитат да добавят магнити за затваряне, което е предимство при избора на мукава като главен материал, тъй като друг не позволява употребата им. При производството се добавят щанцовани дупки с точен размер, в които се пъхват магнитите без да има опасност от изпадането им. Те се заглавят в направеното място за тях, след което кашираният материал ги запечатва заедно с мукавата.
Предимството на магнитното затваряне е, че се придава на опаковката още по-луксозна визия и сигурност.

3. Вложки

В кутиите от мукава може да се поставят вложки от картон, дунапрен, EVA пяна, които могат да се покрият със сатен, ако клиентът прецени за необходимо. Това позволява да се наредят продуктите по елегантен начин, което придава луксозна визия и чудесно усещане у клиента при отварянето и.

Едно от нещата, които искат клиентите от луксозната опаковка е да се отваря лесно, като в същото време запазва елегантността си. Специалните цветове,покрития и стилове придават свежест на кутиите.

Кутиите за бижута по поръчка набират популярност в цял свят. Компаниите могат да избират цветове по своите предпочитания в изпъкващи или приглушени тонове в превъзходни дизайни, теми и елегантни добавки, за да бъдат създадени чудесни опаковки, които да издигат името на марката.

4. Визия

Кутията трябва да е достатъчно привличаща от пръв поглед, за да накара клиентът да поиска да си купи артикула.

Предлагат се много начини за персонализиране на луксозни кутии, като добавяне на изображения, информация и лого на фирма, както и всякакви други спецификации за продукта.

Различните довършителни процеси на кутията придават завършена визия. Това може да са топъл печат (най-често златен и сребърен), ламинат мат или гланц, преге (3D релеф) и др.

5.Специализирани опаковки

Опаковката на бижута предлага незабравимо изживяване при разопаковане. Продажбите на бижута се увеличават около празниците, поради което трябва да бъдат подготвени подходящи опаковки за тях. Тъй като опаковките са удобни за печат, може да се използват съвременни техники за офсетов печат върху тях, за да се създадат изящни покрития чрез различни ефекти.

Бижутата не се нуждаят от второ опаковане като подарък. Самата кутия е достатъчно добре изработена, че да създаде скъпоценно впечатление и да защити продукта от нараняване. Тя показва на клиентите дали компанията е напреднала или изостанала в индустрията.

Кутиите за опаковане на бижута трябва да осигуряват максимална сигурност на поставените вътре предмети. Важно е при поръчка на опаковки да се дадат точни размери, за да се избегне местенето на съдържанието към някоя от стените на кутията. Понякога се поставят вложки, изработени от пяна, картон и дори плат, за да се намали вероятността от всякакъв вид наранявания.

Кутиите от мукава трябва да карат клиентите да се чувстват важни и ценни. Те трябва да се проектират стилни и да носят усещане за лукс, за да подобрят взаимодействието с купувача.

6.Иновативни технологии

Персонализираните луксозни кутии са идеални за артикули от висок клас. Могат да се използват и за брандиране и промоционални дейности, както и за луксозни подаръчни комплекти. Предимството е, че позволяват да се проектират в различни стилове и форми в зависимост от продукта. Привлекателността на кутията може да подобри имиджа на марката на фирмата. Използването на дизайн, който привлича вниманието, трябва да бъде подходящ за стратегията за брандиране на компанията, като излъчва качество и стил.

Специално проектираните кутии от мукава обикновено се използват за скъпи продукти, като бижута, електроника, дизайнерско облекло и др. Те могат да осигурят допълнителна защита и да придадат на продуктите луксозно усещане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *