Полезна информация

Довършителни операции

finishing-operations

Довършителните операции оформят цялостният облик на продукта. Те включват:

Биговане и сгъване

Този процес се използва най-често при производството на рекламни и канцеларски материали. При биговането се използват ножове, които са фабрично затъпени върху материали като картон и хартия, за да се предотврати разрязването и да остане вдлъбната следа, която помага прегъването да се случи по-лесно и равномерно.

Щанцоване

die-cutting

Щанцоването е операция, която се осъществява с помощта на инструмент, в който са вградени ножове на дъска, като са създаването му се използват предварително зададена форма и размери. Този инструмент се поставя на машина, след което с натиск ножовете изрязват съответната форма, желана от клиента върху материала, който може да е картон, хартия, мукава, велпапе.

Ламиниране

laminated-box

Ламинирането представлява слагане на прозрачно фолио, което може да бъде матово или гланцово върху вече напечатания продукт. Този процес придава луксозен вид и се ползва най-често при дигитален и офсетов печат, за да запази цветовете по-дълго непокътнати от външни влияния.
При използването на ламинат гланц, цветовете излеждат по-блестящи, докато при ламинат мат губят наситеността си, но въпреки това запазва луксозната визия.

Лепене

Някои материали имат нужда от лепене. Например всяка кутия има поне една страна, която е залепена. Това може да се направи ръчно или машинно като се използват различни лепила или самозалепки, според функцията на опаковката.

glue

Други довършителни операции, които не се използват за всеки продукт са:-поставяне на спирала-шиене-поставяне на капси-поставяне на магнити-книговезане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *