Полезна информация

Видове печат

the-two-major-digital-printing-technologies

Фирма Поликарт ООД произвежда различни материали и предлага разнообразие от печати, за да направи продукта по-привлекателен и завършен. Имаме богата гама от ефектни печати – УВ лак, преге, релефен печат и др.

Офсетов печат

Тази печатна технология е подходяща за картон и хартия, тъй като позволява печатането на голям тираж.

Печатането на машината се осъществява чрез мастилен вал, като се подготвя алуминиева плака, цилиндрично тяло, гумено платно, което предава изображението чрез натиск върху материала.

Дигитален печат

Дигиталният печат пренася директно изображението от файла на материала чрез притискане на тонера и е подходящ за малък тираж и малки размери. Процедурата става бързо и придава отлично качество.

Дигиталната технология елиминира нуждата от офсетови пластини и гумирани цилиндри. Изображението се отпечатва директно като се използват тонери или течни мастила. Нанесено мастилото се поема върху хартията чрез високо температурна обработка.

Ситопечат

Този метод за печат се различава с употребата на сито, като изпбражението се осъществява чрез запълване на дупките в ситото с мастило. Ситопечатът е подходящ за материали от велпапе, пластмаса, кожа и други. Това позволява персонализирането на различни рекламни материали, върху които не може да се използва друг вид печатна технология.

Този метод на печат се използва по-ограничено, за разлика от офсетовия, но затова тази технология е приложима върху повече материали, включително сувенири и рекламни изделия.

Топъл печат

За направата на топъл печат е необходимо цветно фолио, което се настройва на машината, метално клише с текст или лого, което чрез натиск върху фолиото отпечатва желаното върху материала. Този метод придава металически оттенък, който не може да се постигне с друга технология. Желателно е материалът, който се използва да не е прекалено тънък като хартия.

Тази технология се избира от много клиенти, защото придава на опаковките им интересно излъчване, което привлича вниманието и създава по-луксозна визия на марката.

Сух печат – преге

Сухото преге, известно още като 3D релеф, е метод, подобен на топлия печат. Чрез него изображенията придобиват „жива“ форма. Тук се използва метално преге, което позволява надписването без мастила като оставя релефен отпечатък чрез натиск.

Този метод придава различна визия. Може да се използва върху рекламна кутия за фирменото лого, като по този начин ще привлече вниманието на клиентите, особено ако продуктът се продава в магазин на витрина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *