Brugbar information

Design

design

Når man laver et design, skal målet fastlægges, det vil sige om kunden ønsker at promovere en begivenhed, bygge et brand eller skabe et sjovt produkt.
Først skal kunden angive dimensioner på den kasse, de ønsker, via e-mail. Dette er nødvendigt for at konstruere og derefter håndhæve designet.

Hovedmål

For at tiltrække mere opmærksomhed bør designet have et fokuspunkt. Dette kan ske, da et objekt, såsom et logo, er formuleret større og lysere.

Цветът е един от най-очевидните елементи върху опаковката. Всеки цвят създава различно настроение. Тяхната подходяща комбинация може да повлияе положително на преценката на купувача.

Korrekte proportioner ændrer opfattelsen af, hvad der vil blive betragtet som smukt.

Udvalg af farver

Oprettelse af en farvepalet til designet bør være et af de første trin.
Der anvendes CMYK eller Pantone. CMYK giver mulighed for at opnå bedre farvekvalitet, især ved at konvertere til masterfilen før eksport.
De billeder og filer, som kunden sender, skal være i høj opløsning.

Filformater

Hvis klienten har sit eget færdige design, er det vigtigt at sende det som en ulåst fil. Der kan opstå fejl ved korrektur på trykkeriet og ved at anvende designet på bygningen, så det er vigtigt at kunne arbejde på filen for at optimere printkvaliteten og spare tid på at kommunikere med designeren og vente på redigeringer. Hvis en fil er låst, tager det tid at oprette et korrekt projekt, hvilket resulterer i overskridelse af deadlines.

webdesign

Webdesign er en webudviklingsproces til at skabe en hjemmeside, der fokuserer på æstetiske faktorer såsom layout, brugergrænseflade og andre visuelle elementer for at gøre hjemmesiden mere visuelt tiltalende og nem at bruge. Webdesign bruger forskellige programmer og værktøjer til at opnå det ønskede udseende, såsom Dreamweaver, Photoshop og mange flere. For at skabe et vindende design skal webdesignere tænke på deres publikum, formålet med hjemmesiden og designets visuelle appel.

Skrifttyper

Skrifttyper kan være de sværeste designelementer at få rigtigt. Der er mange muligheder tilgængelige, og at vælge den forkerte skrifttype kan ødelægge produktets udseende. En vigtig regel er ikke at bruge mere end to skrifttyper i et design.

Grundlæggende programmer

Във фирма Polycart Ltd проектирането се осъщестява чрез Adobe Illustrator, като е желателно дизайнерският файл да бъде подходящ за тази програма или направен на нея.

CMYK og RGB formater

Hvad er CMYK-farvemodellen?

Som kunstner eller designer er farveteori en af dine primære ressourcer til at træffe vigtige farvebeslutninger og skabe ideelle farvekombinationer. Faktisk er farveteori metoden omkring æstetisk tiltalende billedkunst eller grafisk design. Ligeledes kan det være et utroligt aktiv at forstå, hvordan farvemønstre og skemaer fungerer, uanset om du opretter en brugervenlig webside eller en iøjnefaldende brochure. I sidste ende, ved at fange og bruge forskellige farvemønstre, kan du foretage passende og bevidste påvirkninger.

CMYK

CMYK-farvemodellen er fremstillet af fire udvalgte farver: cyan, magenta, gul og sort. Det mest spændende aspekt ved CMYK er, at det er en subtraktiv farvemodel. Mindre, med subtraktiv farve, reducerer det pigmenterede blæk lyset, takket være resultatet på det hvide papir. Som en generel regel, jo mere pigment der er på det hvide papir, jo mindre hvidt lys vil blive reflekteret; med andre ord vil blækket trække det hvide lys fra i alle de større mængder.

Alle farvemodeller er afledt af et lille sæt primærfarver, og hver af dem skaber et større, specifikt farveområde (farverum). En af de mest populære modeller er CMYK-farvemodellen. Især er dette farvemønster meget vigtigt for printarbejde. Det betyder derfor, at enhver, der ønsker at trykke kunst og design af høj kvalitet, skal have en fremragende forståelse af CMYK-farve. Som sådan vil denne artikel behandle de vigtige spørgsmål om, hvad CMYK-farvemodellen er, og hvordan man bruger den, forskellene mellem CMYK og RGB, fordele og ulemper og meget mere.

Farver og toppings

Hvis visse farver kombineres og lagdelt, vil mørkere nuancer af rød, grøn og blå fremkomme. Lagring af alle tre primærfarver (cyan, magenta og gul) på denne måde vil resultere i den mørkeste farvekombination (meget mørkebrun eller sort) eller filtrere den lyseste refleksion fra.

Fordi det ikke opnår fuld sort, vil sort blæk give kunstnere mulighed for at opnå den sandest mulige sort i dele af deres arbejde. Sort blæk gør det også muligt for udskrevne billeder at tørre hurtigt, i modsætning til langsom tørring af fuld mætning.

Farver

Alle farvemodeller er afledt af et lille sæt primærfarver, og hver af dem skaber et større, specifikt farveområde (farverum). En af de mest populære modeller er CMYK-farvemodellen. Især er dette farvemønster meget vigtigt for printarbejde. Det betyder derfor, at enhver, der ønsker at trykke kunst og design af høj kvalitet, skal have en fremragende forståelse af CMYK-farve. Som sådan vil denne artikel behandle de vigtige spørgsmål om, hvad CMYK-farvemodellen er, og hvordan man bruger den, forskellene mellem CMYK og RGB, fordele og ulemper og meget mere.

RGB-format

Hvad betyder RGB overhovedet?

Lær dette og mere med et hurtigt overblik over, hvad RGB er, og hvordan du kan bruge det i dit webdesign.
Hvis du nogensinde har designet til en webapplikation, er du sandsynligvis stødt på RGB-farve. Her nedbryder vi, hvad RGB faktisk er, hvordan det fungerer i webdesign, og hvordan designere kan få mest muligt ud af dets brug.

Hvad er RGB?
RGB definition: hvad er RGB, hvordan RGB virker og mere - RGB vs CMYK
Når du vælger en designfarve, skal du bestemme, hvilken farveprofil du vil bruge. Meget af dette afhænger af, hvilken applikation du bruger farven til. RGB-farveprofiler bruges primært til computerskærmsapplikationer, som vi forklarer nedenfor. CMYK, derimod, bruges hovedsageligt til udskrivningsoperationer. Disse to grundlæggende farveprofiler er meget brugte, hvor RGB-farveprofilen er en af de mest almindelige. RGB består af røde, grønne og blå nuancer, der kan skabe en bred vifte af forskellige farver, når de kombineres.

Sådan fungerer RGB

RGB-farveprofiler dannes ved en additiv proces. De bruges mest på computerskærme og på nettet. RGB-farver er skabt af lys, der kan have en hvilken som helst intensitet, så som et resultat kan de danne en meget bred vifte af farver. Når du ser på forskellige farver på din computerskærm, vil du se, at de er baseret på RGB-nuancerne rød, grøn og blå. RGB primærfarver ved fuld intensitet er hvide, mens de ved laveste intensitet er sorte.

Hvor RGB bruges

RGB-farve bruges mest til web- og computerskærmfarver. Den har tre kanaler (rød, grøn og blå) for at skabe en bred vifte af farver på skærmen. Du kan justere værdierne for hver kanal for at ændre billedfarven fra 0 til 255 uafhængigt af hinanden. Hvis alle kanaler er på 0, får du ren sort. På samme måde, hvis alle kanaler er på 255, vil du få en helt hvid farve. Ved at justere de røde, grønne og blå kanaler kan du skabe alle farver i regnbuen sammen med grå, hvid og sort.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *