Brugbar information

Materialetyper

Materialetyper

Der er flere typer materialer til fremstilling af kasser og emballage, men hver af dem har forskellige egenskaber, der bestemmer typen og styrken af det endelige produkt. Følgende materialer bruges oftest i trykkerier:

Brugerdefineret pap

Pap

Pappet kan have forskellig vægt, alt efter om det bliver tyndt eller tykt. Det er nødvendigt at bestemme korrekt, hvor mange gram der skal bruges i henhold til hvilken vægt pakken skal bære. Det kan være af forskellig farve, alt efter den pris, kunden ønsker, såsom hvid på begge sider, hvid i ansigtet og grå på bagsiden, hvid i ansigtet og creme på ryggen, kraft osv.

Eksempler på artikler og produkter

Papir

Der er forskellige typer papir afhængigt af de egenskaber, der definerer det som forskellig vægt og volumen. Her er en del af dem:
Offsetpapir er det mest berømte, som er produceret med bred anvendelse. Det er ekstremt hvidt med lidt cellulose, hvilket gør det til god fremkommelighed og sort/hvid og fuld farve printkvalitet. Det bruges hovedsageligt til kataloger, lærebøger, brochurer, bøger, ordbøger og ethvert reklamemateriale, der kræver tryk i høj kvalitet.
Blankt papir har en dobbeltsidet belægning og udmærker sig ved at være skinnende og blødt, hvilket også gør det dyrere. Det bruges ofte i digital print til materialer af høj kvalitet.
Klæbende papir, også kaldet selvklæbende, er kendetegnet ved, at den ene side lader det klæbe til andre overflader. Den kan også bruges i digital- eller offsettryk alt efter oplag.
Avispapir er en lavere kvalitet, derfor billigere, men det er lettere end offset.
Det er kendetegnet ved sin cremefarve og bruges hovedsageligt til aviser og nogle skolenotesbøger.
Krompapir kan være mat eller blankt og er velegnet til print, fordi det bevarer sin glans. Den bruges ofte til laminering på bølgepap og pap, og hvis den er af en tykkere gramvægt, kan der laves en kasse direkte af den.
Designerpapir (effektpapir) er et, der er farverigt og anderledes at røre ved, det kan være skinnende, iriserende, ru, glat. Det udmærker sig ved sin høje pris og bruges til luksusemballage.

print-papir-typer

Bølgepap

Bølgepap forveksles ofte med pap af folk uden for trykkeribranchen, selvom de ikke har noget til fælles. Det bruges hovedsageligt til forsendelse af emballage og kartoner, samt noget luksusemballage, der har brug for sikker transport. Bølgepap kan være to-lag, tre-lag, fire-lag, fem-lag, med de ydre sider er lige papir, og indersiden - bølget. Når en af de ydre skillevægge mangler, siges bølgepap at være åben bølge. Den kan være brun/brun, brun/hvid og hvid/hvid, hvilket bestemmes af farven på det yderste lag.

typer-bølgepap

Mukawa

Mukawa bruges til luksusvarer. Det er kendetegnet ved sin høje pris. Det er svært, og for at lave et bestemt produkt er det nødvendigt at lave "kanaler", hvorigennem mukavaen kan foldes. Der påføres ingen blegning i produktionsprocessen, hvorfor den er grå på begge sider. Stempling kan tilføjes ved at printe krompapir og derefter laminere (lime) det til omslaget. Nogle kunder foretrækker at dække materialet med designerpapir. Kartonet er af forskellig tykkelse, hvilket gør det muligt at skabe pakker med forskellig styrke i henhold til deres indhold og den pris, kunden ønsker.

Stivt bord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *