Nyttig informasjon

Design

design

Når du lager et design, må målet bestemmes, det vil si om kunden ønsker å promotere et arrangement, bygge en merkevare eller lage et morsomt produkt.
Først må kunden oppgi dimensjoner på boksen de ønsker via e-post. Dette er nødvendig for å konstruere, og deretter håndheve designet.

Hovedmål

For å tiltrekke seg mer oppmerksomhet bør designet ha et fokuspunkt. Dette kan skje ettersom et objekt, for eksempel en logo, er formulert større og lysere.

Цветът е един от най-очевидните елементи върху опаковката. Всеки цвят създава различно настроение. Тяхната подходяща комбинация може да повлияе положително на преценката на купувача.

Riktige proporsjoner endrer oppfatningen av hva som vil bli ansett som vakkert.

Utvalg av farger

Å lage en fargepalett for designet bør være et av de første trinnene.
CMYK eller Pantone brukes. CMYK gjør det mulig å oppnå bedre fargekvalitet, spesielt ved å konvertere til hovedfilen før eksport.
Bildene og filene som sendes av klienten må være av høy oppløsning.

Filformater

Hvis klienten har sitt eget ferdige design, er det viktig å sende det som en ulåst fil. Det kan oppstå feil ved prøvetrykk på trykkeriet og ved å bruke designet på bygget, så det er viktig å kunne jobbe med filen for å optimalisere utskriftskvaliteten og spare tid på å kommunisere med designeren og vente på redigeringer. Hvis en fil er låst, tar det tid å lage et riktig prosjekt, noe som resulterer i utelatte tidsfrister.

webdesign

Webdesign er en webutviklingsprosess for å lage et nettsted som fokuserer på estetiske faktorer som layout, brukergrensesnitt og andre visuelle elementer for å gjøre nettstedet mer visuelt tiltalende og enkelt å bruke. Webdesign bruker ulike programmer og verktøy for å oppnå ønsket utseende, som Dreamweaver, Photoshop og mange flere. For å skape et vinnende design, må webdesignere tenke på publikummet sitt, formålet med nettstedet og den visuelle appellen til designet.

Skrifter

Fonter kan være de vanskeligste designelementene å få riktig. Det er mange alternativer tilgjengelig, og å velge feil skrifttype kan ødelegge utseendet til produktet. En viktig regel er å ikke bruke mer enn to fonter i ett design.

Grunnleggende programmer

Във фирма Polycart Ltd проектирането се осъщестява чрез Adobe Illustrator, като е желателно дизайнерският файл да бъде подходящ за тази програма или направен на нея.

CMYK- og RGB-formater

Hva er CMYK-fargemodellen?

Som kunstner eller designer er fargeteori en av dine primære ressurser for å ta viktige fargebeslutninger og lage ideelle fargekombinasjoner. Faktisk er fargeteori metodikken rundt estetisk tiltalende visuell kunst eller grafisk design. På samme måte kan det være en utrolig fordel å forstå hvordan fargemønstre og skjemaer fungerer, enten du lager en brukervennlig nettside eller en iøynefallende brosjyre. Til syvende og sist, ved å fange og bruke forskjellige fargemønstre, kan du gjøre passende og tilsiktede innvirkninger.

CMYK

CMYK-fargemodellen er produsert fra fire utvalgte farger: cyan, magenta, gul og svart. Det mest spennende aspektet ved CMYK er at det er en subtraktiv fargemodell. Mindre, med subtraktiv farge, reduserer det pigmenterte blekket lyset, takket være resultatet på det hvite papiret. Som en generell regel, jo mer pigment det er på det hvite papiret, jo mindre hvitt lys vil bli reflektert; med andre ord vil blekket trekke fra det hvite lyset i alle de større mengdene.

Alle fargemodeller er avledet fra et lite sett med primærfarger, og hver enkelt skaper et større, spesifikt utvalg av farger (fargerom). En av de mest populære modellene er CMYK-fargemodellen. Spesielt er dette fargemønsteret veldig viktig for trykkarbeid. Følgelig betyr dette at alle som ønsker å trykke kunst og design av høy kvalitet må ha en utmerket forståelse av CMYK-farger. Som sådan vil denne artikkelen ta opp de viktige spørsmålene om hva CMYK-fargemodellen er og hvordan du bruker den, forskjellene mellom CMYK og RGB, fordeler og ulemper, og mye mer.

Farger og pålegg

Hvis visse farger er kombinert og lagdelt, vil mørkere nyanser av rødt, grønt og blått vises. Å legge alle tre primærfargene i lag (cyan, magenta og gul) på denne måten vil resultere i den mørkeste fargekombinasjonen (veldig mørkebrun eller svart) eller filtrere bort den lyseste refleksjonen.

Fordi det ikke oppnår full sort, vil svart blekk tillate kunstnere å oppnå mest mulig svart i deler av arbeidet sitt. Svart blekk lar også utskrevne bilder tørke raskt, i motsetning til sakte tørkende full metning.

Farger

Alle fargemodeller er avledet fra et lite sett med primærfarger, og hver enkelt skaper et større, spesifikt utvalg av farger (fargerom). En av de mest populære modellene er CMYK-fargemodellen. Spesielt er dette fargemønsteret veldig viktig for trykkarbeid. Følgelig betyr dette at alle som ønsker å trykke kunst og design av høy kvalitet må ha en utmerket forståelse av CMYK-farger. Som sådan vil denne artikkelen ta opp de viktige spørsmålene om hva CMYK-fargemodellen er og hvordan du bruker den, forskjellene mellom CMYK og RGB, fordeler og ulemper, og mye mer.

RGB-format

Hva betyr RGB egentlig?

Lær dette og mer med en rask oversikt over hva RGB er og hvordan du kan bruke det i webdesignet ditt.
Hvis du noen gang har designet for en nettapplikasjon, har du sannsynligvis kommet over RGB-farge. Her bryter vi ned hva RGB faktisk er, hvordan det fungerer i webdesign, og hvordan designere kan få mest mulig ut av bruken.

Hva er RGB?
RGB-definisjon: hva er RGB, hvordan RGB fungerer og mer - RGB vs CMYK
Når du velger en designfarge, må du bestemme hvilken fargeprofil du vil bruke. Mye av dette avhenger av hvilken applikasjon du bruker fargen til. RGB-fargeprofiler brukes først og fremst for dataskjermapplikasjoner, som vi forklarer nedenfor. CMYK, derimot, brukes hovedsakelig til utskriftsoperasjoner. Disse to grunnleggende fargeprofilene er mye brukt, med RGB-fargeprofilen som en av de vanligste. RGB består av røde, grønne og blå nyanser som kan skape et bredt spekter av forskjellige farger når de kombineres.

Hvordan RGB fungerer

RGB-fargeprofiler dannes ved en additiv prosess. De brukes mest på dataskjermer og på nettet. RGB-farger skapes av lys som kan ha hvilken som helst intensitet, så som et resultat kan de danne et veldig bredt spekter av farger. Når du ser på forskjellige farger på dataskjermen, vil du se at de er basert på RGB-fargene rødt, grønt og blått. RGB primærfarger ved full intensitet er hvite, mens ved laveste intensitet er de svarte.

Hvor RGB brukes

RGB-farge er mest brukt for nett- og dataskjermfarger. Den har tre kanaler (rød, grønn og blå) for å skape et bredt spekter av farger på skjermen. Du kan justere verdiene for hver kanal for å endre bildefargen fra 0 til 255 uavhengig av hverandre. Hvis alle kanaler er på 0, vil du få rent svart. På samme måte, hvis alle kanaler er på 255, vil du få en helhvit farge. Ved å justere de røde, grønne og blå kanalene kan du lage alle farger i regnbuen, sammen med grått, hvitt og svart.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *