Nyttig informasjon

Etterbehandling av operasjoner

etterbehandlingsoperasjoner

Etterbehandlingsoperasjoner former produktets generelle utseende. De inkluderer:

Brett og bretting

Denne prosessen brukes oftest i produksjon av reklame og skrivesaker. Creasing bruker kniver som er sløvet fra fabrikken på materialer som papp og papir for å forhindre kutting og etterlate et konkavt merke som hjelper brettingen til å skje enklere og jevnere.

Stansing

utstansing

Stempling er en operasjon som utføres ved hjelp av et verktøy der brettkniver er innebygd, og for å lage den brukes en forhåndsbestemt form og dimensjoner. Dette verktøyet plasseres på en maskin, hvoretter knivene med trykk skjærer den tilsvarende formen kunden ønsker på materialet, som kan være papp, papir, papp, bølgepapp.

Laminering

laminert-boks

Laminering er påføring av en gjennomsiktig film, som kan være matt eller blank, over det allerede trykte produktet. Denne prosessen gir et luksuriøst utseende og brukes oftest i digital- og offsettrykk for å holde fargene lenger intakte fra ytre påvirkninger.
Ved bruk av laminatglans kommer fargene mer skinnende frem, mens de med laminatmatt mister metningen, men beholder likevel det luksuriøse utseendet.

Bonding

Noen materialer trenger liming. For eksempel har hver boks minst én side som er limt. Dette kan gjøres for hånd eller maskinelt med forskjellige lim eller lim, avhengig av pakkens funksjon.

lim

Andre etterbehandlingsoperasjoner som ikke brukes for hvert produkt er: - spiralplassering - sying - maljerplassering - magnetplassering - bokbinding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *