Nyttig informasjon

Typer materialer

Typer av materialer

Det finnes flere typer materialer for å lage bokser og emballasje, men hver av dem har forskjellige egenskaper som bestemmer typen og styrken til sluttproduktet. Følgende materialer brukes oftest i trykkerier:

Tilpasset papp

Kartong

Kartongen kan ha forskjellig vekt, avhengig av om den skal være tynn eller tykk. Det er nødvendig å bestemme riktig hvor mange gram som vil være nødvendig i henhold til hvilken vekt pakken må støtte. Den kan være av forskjellig farge, i henhold til prisen kunden ønsker, for eksempel hvit på begge sider, hvit i ansiktet og grå på baksiden, hvit i ansiktet og krem på baksiden, kraft, etc.

Eksempler på artikler og produkter

Papir

Det finnes forskjellige typer papir i henhold til egenskapene som definerer det som forskjellig vekt og volum. Her er en del av dem:
Offsetpapir er det mest kjente, som produseres med bred bruk. Den er ekstremt hvit med lite cellulose, noe som gjør den god fremkommelighet og utskriftskvalitet i svart-hvitt og fullfarge. Den brukes hovedsakelig til kataloger, lærebøker, brosjyrer, bøker, ordbøker og alt reklamemateriell som krever utskrift av høy kvalitet.
Glanset papir har et dobbeltsidig belegg og utmerker seg ved å være skinnende og mykt, noe som også gjør det dyrere. Det brukes ofte i digital utskrift for materialer av høy kvalitet.
Selvklebende papir, også kalt selvklebende, kjennetegnes ved at den ene siden lar det feste seg til andre overflater. Den kan også brukes i digital- eller offsettrykk i henhold til opplaget.
Avispapir er en lavere karakter, derfor billigere, men det er lettere enn offset.
Den utmerker seg ved sin kremfarge og brukes hovedsakelig til aviser og noen skolenotatbøker.
Krompapir kan være matt eller glanset og egner seg for utskrift fordi det beholder glansen. Den brukes ofte til laminering på bølgepapp og papp, og hvis den har en tykkere gramvekt, kan en boks lages direkte av den.
Designerpapir (effektpapir) er et som er fargerikt og annerledes å ta på, det kan være skinnende, iriserende, grovt, glatt. Den utmerker seg ved sin høye pris og brukes til luksusemballasje.

print-papir-typer

Bølgepapp

Bølgepapp blir ofte forvekslet med papp av folk utenfor trykkeribransjen, selv om de ikke har noe til felles. Den brukes hovedsakelig til forsendelse av emballasje og kartonger, samt noe luksusemballasje som trenger sikker transport. Bølgepapp kan være tolags, trelags, firelags, femlags, med de ytre sidene rett papir, og innsiden - bølget. Når en av de ytre skilleveggene mangler, sies bølgepappen å være åpen bølge. Den kan være brun/brun, brun/hvit og hvit/hvit, som bestemmes av fargen på det ytre laget.

typer-bølgepapp

Mukawa

Mukawa brukes til luksusvarer. Den utmerker seg ved sin høye pris. Det er vanskelig og for å lage et bestemt produkt er det nødvendig å lage "kanaler" som mukava kan brettes gjennom. Det påføres ingen bleking i produksjonsprosessen, derfor er den grå på begge sider. Stempling kan legges til ved å trykke krompapir og deretter laminere (lime) det til omslaget. Noen kunder foretrekker å dekke materialet med designerpapir. Kartongen har forskjellig tykkelse, noe som gjør det mulig å lage pakker med forskjellig styrke i henhold til innholdet og prisen kunden ber om.

Stivt bord

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *