Bruikbare informatie

Afwerkingen

afwerking-bewerkingen

Afwerkingsbewerkingen bepalen het algehele uiterlijk van het product. Ze bevatten:

Rillen en vouwen

Dit proces wordt meestal gebruikt bij de productie van advertenties en briefpapier. Rillen maakt gebruik van messen die in de fabriek bot zijn gemaakt op materialen zoals karton en papier om snijden te voorkomen en een concave markering achter te laten waardoor het vouwen gemakkelijker en gelijkmatiger kan gebeuren.

Ponsen

stansen

Stempelen is een bewerking die wordt uitgevoerd met behulp van een gereedschap waarin bordmessen zijn ingebed en voor het maken ervan worden een vooraf bepaalde vorm en afmetingen gebruikt. Dit gereedschap wordt op een machine geplaatst, waarna de messen onder druk de door de klant gewenste overeenkomstige vorm op het materiaal snijden, dit kan karton, papier, karton, golfkarton zijn.

Lamineren

gelamineerde doos

Lamineren is het aanbrengen van een transparante film, die mat of glanzend kan zijn, over het reeds bedrukte product. Dit procédé geeft een luxe uitstraling en wordt vooral gebruikt bij digitaal en offset drukwerk om de kleuren langer intact te houden tegen invloeden van buitenaf.
Bij gebruik van laminaat glans komen de kleuren glanzender naar voren, terwijl ze bij laminaat mat hun verzadiging verliezen, maar toch de luxe uitstraling behouden.

Hechting

Sommige materialen hebben lijm nodig. Zo heeft elke doos minimaal één zijde die gelijmd is. Dit kan met de hand of machinaal met behulp van verschillende lijmen of lijmen, afhankelijk van de functie van de verpakking.

lijm

Andere afwerkingsbewerkingen die niet voor elk product worden gebruikt, zijn: - spiraalplaatsing - naaien - oogjesplaatsing - magneetplaatsing - boekbinden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *