Användbar information

Design

design

När man skapar en design måste målet fastställas, det vill säga om kunden vill marknadsföra ett evenemang, bygga ett varumärke eller skapa en rolig produkt.
Först måste kunden ange mått på lådan de önskar via e-post. Detta är nödvändigt för att konstruera och sedan genomdriva designen.

Huvud objekt

För att få mer uppmärksamhet bör designen ha en fokuspunkt. Detta kan ske när ett objekt, till exempel en logotyp, formuleras större och ljusare.

Färgen är ett av de mest uppenbara delarna på förpackningen. Varje färg skapar en annan stämning. Deras lämpliga kombination kan positivt påverka köparens bedömning.

Korrekta proportioner förändrar uppfattningen om vad som kommer att anses vara vackert.

Utbud av färger

Att skapa en färgpalett för designen bör vara ett av de första stegen.
CMYK eller Pantone används. CMYK tillåter bättre färgkvalitet att erhållas, särskilt genom att konvertera till huvudfilen innan export.
Bilderna och filerna som skickas av kunden måste vara av hög upplösning.

Filformat

Om kunden har en egen färdig design är det viktigt att skicka den som en olåst fil. Fel kan uppstå när man korrekturför tryckeriet och applicerar designen på bygget, så det är viktigt att kunna arbeta med filen för att optimera utskriftskvaliteten och spara tid på att kommunicera med designern och vänta på redigeringar. Om en fil är låst tar det tid att skapa ett korrekt projekt, vilket resulterar i missade deadlines.

webbdesign

Webbdesign är en webbutvecklingsprocess för att skapa en webbplats som fokuserar på estetiska faktorer som layout, användargränssnitt och andra bilder för att göra webbplatsen mer visuellt tilltalande och lättanvänd. Webbdesign använder olika program och verktyg för att uppnå önskat utseende, såsom Dreamweaver, Photoshop och många fler. För att skapa en vinnande design måste webbdesigners tänka på sin målgrupp, syftet med webbplatsen och designens visuella tilltalande.

Teckensnitt

Typsnitt kan vara de svåraste designelementen att få rätt. Det finns många tillgängliga alternativ och att välja fel typsnitt kan förstöra produktens utseende. En viktig regel är att inte använda mer än två typsnitt i en design.

Grundläggande program

I Polykart Ltd. utförs designen med Adobe Illustrator, och det är önskvärt att designfilen är lämplig för detta program eller gjord på den.

CMYK och RGB-format

Vad är CMYK-färgmodellen?

Som konstnär eller designer är färgteori en av dina primära resurser för att fatta viktiga färgbeslut och skapa idealiska färgkombinationer. Faktum är att färgteori är metodiken kring estetiskt tilltalande bildkonst eller grafisk design. Likaså kan det vara en otrolig tillgång att förstå hur färgmönster och scheman fungerar, oavsett om du skapar en användarvänlig webbsida eller en iögonfallande broschyr. I slutändan, genom att fånga och använda olika färgmönster, kan du göra lämpliga och avsiktliga effekter.

CMYK

CMYK-färgmodellen tillverkas av fyra utvalda färger: cyan, magenta, gul och svart. Den mest spännande aspekten av CMYK är att det är en subtraktiv färgmodell. Mindre, med subtraktiv färg, reducerar det pigmenterade bläcket ljuset, tack vare resultatet på det vita papperet. Som en allmän regel gäller att ju mer pigment det finns på det vita pappret, desto mindre vitt ljus kommer att reflekteras; med andra ord kommer bläcket att subtrahera det vita ljuset i alla större kvantiteter.

Alla färgmodeller härrör från en liten uppsättning primärfärger, och var och en skapar ett större, specifikt färgområde (färgrymd). En av de mest populära modellerna är CMYK-färgmodellen. I synnerhet är detta färgmönster mycket viktigt för tryckarbete. Följaktligen innebär detta att alla som vill trycka högkvalitativ konst och design måste ha en utmärkt förståelse för CMYK-färg. Som sådan kommer den här artikeln att ta upp de viktiga frågorna om vad CMYK-färgmodellen är och hur man använder den, skillnaderna mellan CMYK och RGB, fördelarna och nackdelarna och mycket mer.

Färger och pålägg

Om vissa färger kombineras och skiktas, kommer mörkare nyanser av rött, grönt och blått att visas. Att lägga alla tre primärfärgerna (cyan, magenta och gult) i lager på detta sätt kommer att resultera i den mörkaste färgkombinationen (mycket mörkbrun eller svart) eller filtrera bort den ljusaste reflektionen.

Eftersom det inte uppnår helt svart, kommer svart bläck att tillåta konstnärer att uppnå sannast möjliga svarta i delar av sitt arbete. Dessutom tillåter svart bläck att utskrivna bilder torkar snabbt, i motsats till långsamtorkande full mättnad.

Färger

Alla färgmodeller härrör från en liten uppsättning primärfärger, och var och en skapar ett större, specifikt färgområde (färgrymd). En av de mest populära modellerna är CMYK-färgmodellen. I synnerhet är detta färgmönster mycket viktigt för tryckarbete. Följaktligen innebär detta att alla som vill trycka högkvalitativ konst och design måste ha en utmärkt förståelse för CMYK-färg. Som sådan kommer den här artikeln att ta upp de viktiga frågorna om vad CMYK-färgmodellen är och hur man använder den, skillnaderna mellan CMYK och RGB, fördelarna och nackdelarna och mycket mer.

RGB-format

Vad betyder RGB ens?

Lär dig detta och mer med en snabb översikt över vad RGB är och hur du kan använda det i din webbdesign.
Om du någonsin har designat för en webbapplikation har du förmodligen stött på RGB-färg. Här bryter vi ner vad RGB faktiskt är, hur det fungerar inom webbdesign och hur designers kan få ut det mesta av dess användning.

Vad är RGB?
RGB-definition: vad är RGB, hur RGB fungerar och mer - RGB vs CMYK
När du väljer en designfärg måste du bestämma vilken färgprofil du vill använda. Mycket av detta beror på vilket program du använder färgen till. RGB-färgprofiler används främst för datorskärmstillämpningar, som vi förklarar nedan. CMYK, däremot, används huvudsakligen för utskrifter. Dessa två grundläggande färgprofiler används flitigt, där RGB-färgprofilen är en av de vanligaste. RGB består av röda, gröna och blå nyanser som kan skapa ett brett utbud av olika färger när de kombineras.

Hur RGB fungerar

RGB-färgprofiler bildas genom en additiv process. De används mest på datorskärmar och på webben. RGB-färger skapas av ljus som kan ha vilken intensitet som helst, så som ett resultat kan de bilda ett mycket brett spektrum av färger. När du tittar på olika färger på din datorskärm kommer du att se att de är baserade på RGB-tonerna rött, grönt och blått. RGB-primärfärger vid full intensitet är vita, medan de vid lägsta intensitet är svarta.

Där RGB används

RGB-färg används oftast för webb- och datorskärmsfärg. Den har tre kanaler (röd, grön och blå) för att skapa ett brett spektrum av färger på skärmen. Du kan justera värdena för varje kanal för att ändra bildfärgen från 0 till 255 oberoende av varandra. Om alla kanaler är på 0 får du rent svart. På samma sätt, om alla kanaler är på 255, får du en helvit färg. Genom att justera de röda, gröna och blå kanalerna kan du skapa alla färger i regnbågen, tillsammans med grått, vitt och svart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *