Användbar information

Avslutande operationer

efterbehandlingsoperationer

Efterbehandlingsoperationer formar produktens övergripande utseende. De inkluderar:

Veckning och vikning

Denna process används oftast vid produktion av reklam och pappersvaror. Creasing använder knivar som är fabriksmattade på material som kartong och papper för att förhindra skärning och lämnar ett konkavt märke som hjälper vikningen att ske lättare och jämnare.

Stansning

dö skärandes

Stämpling är en operation som utförs med hjälp av ett verktyg i vilket brädknivar är inbäddade, och för dess skapande används en förutbestämd form och dimensioner. Detta verktyg placeras på en maskin, varefter knivarna med tryck skär den motsvarande form som kunden önskar på materialet, vilket kan vara kartong, papper, kartong, wellpapp.

Laminering

laminerad-box

Laminering är appliceringen av en transparent film, som kan vara matt eller blank, över den redan tryckta produkten. Denna process ger ett lyxigt utseende och används oftast i digital- och offsettryck för att hålla färgerna längre intakta från yttre påverkan.
När man använder laminatglans blir färgerna mer glänsande, medan de med laminatmatt tappar sin mättnad, men behåller ändå det lyxiga utseendet.

Bindning

Vissa material behöver limmas. Till exempel har varje låda minst en sida som är limmad. Detta kan göras för hand eller maskinellt med olika lim eller lim, beroende på förpackningens funktion.

lim

Andra efterbehandlingsoperationer som inte används för varje produkt är: - spiralplacering - sömnad - öljettplacering - magnetplacering - bokbindning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *